Vikten av att synas - february 2015

Den värdefulla kontrollen

Jag har varit fast i en inre stress och jag tror att mycket bottnat i något jag inte känt att jag haft kontrollen över. Det har varit både arbets- och fritidsrelaterat, där jag hamnade i en ond cirkel som blev svår att ta sig ur. Jag kände mig osynliggjord, att jag inte räknades och till slut blev min tolkning att allt berodde på mitt utseende. Men, det var också utifrån flera olika uttalanden. 
 
Under en period sökte jag också lyckan (den perfekta kroppen) utifrån snabba resultat, dvs stenhård träning, med flera pass om dagen under en period. Men det enda som hände var att jag fortsatte bygga upp min inre stress. Jag jämförde mig med andra. Jag såg de smala kvinnorna med de snygga träningskläderna på gymmet och där platsade inte jag in. Undan för undan sjönk jag längre och längre ner och min självkänsla var totalt körd i botten. Men medan jag sjönk, ökade också den inre stressen. Varför får inte jag lyckas?
 
Det enda jag upplevde var ständiga misslyckanden och jag kände mig också totalt värdelös. Jag var fast i en inre stress som undan för undan fick med sig flera faktorer som snurrade runt och till slut påverkade den även mitt äktenskap. Allt blev kaos, fullständigt kaos. Om ni visste vad många tårar som har fallit, hur många gånger som den fruktansvärda oron tagit tag i mitt inre och vridit om så det blivit svårt andas normalt. När det enda som gått att göra var att försöka fokusera framåt. Men jag var ändå tvungen att försöka förstå och jag lyckades med det.
 
Fortfarande faller fler och fler pusselbitar på plats. 
 
I dag har jag också en väldigt stressig tillvaro och jag är medveten om att det kanske inte är ett helt perfekt sunt liv jag lever just nu. Men i dag har jag ett val och jag försöker att också hela tiden göra de mest kloka valen utifrån möjligheterna. Den stressen jag kan ha inom mig i dag kan jag också påverka, jag kan sluta studera. Men det blir också en positiv stress, då det är för min egen skull jag gör det här. 
 
Bidrar det till att allt blir lättare att hantera i dag? Eller har jag trots allt byggt upp mig själv och min kunskap till att förstå min tillvaro så att jag klarar av det här?
 
Balansen är jätteviktig i tillvaron och den ser jag också till att ha i dag. Jag vet att jag inte blir lyckligare av att jämföra mig med andra, för det jag hela tiden ser är en fasad som också döljer en verklighet. Precis som det gjorde för mig. Alla perfekta bilder på en vardag och en tillvaro i olika sammanhang, som också bara är en fasad. Vi tror vi ser något och vi vill också vara så. Varför då?
 
Jag försöker hitta mitt sätt att lyckas både nu och i en framtid. Något som passar mig och mina intressen och det får också ta den tid det tar.
 
Jag har inte alltid kontrollen i dag heller, då jag hela tiden slänger mig ut i nya utmaningar. Men det ger en berikande spänning och erfarenhet. Det är när andra tar av mig kontrollen, det är då det blir jobbigt. När jag inte vet hur jag ska hantera min vardag.
 
Vi är viktiga för varandra!
 
Kram! Anneli
 
 

Vikten av att synas

Jag väljer att se möjligheterna och att genomföra det jag drömmer om. Med min starka vilja, mitt mod och min sunda livsstil har jag hittat de rätta verktygen att lyckas med precis allt jag vill!

RSS 2.0