Det måste finnas en vilja

Nyss hemkommen från en god vän (så roligt att sitta och bara surra bort en hel eftermiddag), har det nu blivit ett mellanmål (2 stekta ägg och en halv avocado) för att jag ska orka med spinning lite senare.
 
Spinningen har blivit en rutin på fredagarna och något som trots allt känns riktigt bra. Även om jag kan tycka ibland att det skulle vara skönt att bara sitta hemma och mysa en hel fredagskväll också. Men träningen lockar och jag väljer att prioritera den när det är möjligt.
 
Efter omständigheterna som rådde för ett antal år sedan valde jag att studera vidare. Jag hade ett klart syfte med mina studier och visste ganska bra vad jag ville läsa. Jag har också läst många bra kurser, som fått mig att förstå och sortera bland mina egna tankar. Just konflikter, mobbing och kränkande särbehandling är något jag fokuserat på, men också det som finns runtomkring för att få klarhet i helheten. Och det här är inte lätt! Det är ett oerhört komplext område, men ändå så går det att hitta lösningar för en trygg miljö i både skola och på arbetsplatsen.
 
Men viljan måste finnas. Viljan att våga se just helheten och inte fastna i en falsk trygghet som inte leder någonstans. Man måste våga både förändra och att se det som inte alltid känns så bekvämt. Man måste kunna lyssna och man måste kunna agera, men på rätt sätt. Det går inte att gå in i något med ett tunnelseende för att det känns bekvämast och för att man tror att det är det rätta. Det finns så mycket externt stöd och hjälp att få, istället att bara förlita sig på det som finns inom väggarna.
 
Jag är trygg i dag och mår bra, men hur ser verkligheten ut runtomkring mig? Jag vet att det är många som går igenom samma fruktansvärda händelser som jag har gjort och jag vill inte sitta stilla och bara vara. Jag vill istället hjälpa och jag vet också att jag kan det!
 
Kram! Anneli
 

Vikten av att synas

Jag väljer att se möjligheterna och att genomföra det jag drömmer om. Med min starka vilja, mitt mod och min sunda livsstil har jag hittat de rätta verktygen att lyckas med precis allt jag vill!

RSS 2.0