Vikten av att synas - june 2013

Nu har jag gråtit färdigt på mina jobb!

Att jag har varit med om några jobbiga händelser som påverkat mig enormt, är inte längre en hemlighet som jag behåller för mig själv. Tvärtom. Jag vill berätta om mina erfarenheter och framför allt, hur fel ord eller handlingar kan påverka en annan person. De här händelserna är helt olika varandra, men ändå så lika.
 
Om jag går tillbaka ett år och ser på hur mitt liv var då, så har det hänt väldigt mycket! För ett år sedan blev jag erbjuden ett arbete på heltid som lärare och jag var glad och förhoppningsfull inför detta. Jag skulle få jobba i den kommun jag bor i, vilket också skulle innebära kortare resor än tidigare. Och jag skulle få jobba med det jag ville. Jag skulle bl.a. undervisa i matte och jag skulle läsa upp de få poäng jag hade kvar till full behörighet på högstadiet. Det blev också så. Till att börja med.
 
Jag som hade studerat färdigt, började nu om. Jag ville verkligen ha den här behörigheten. Trots att jag tagit den examen som jag strävat efter, så började jag åter igen att kämpa. Men någongång, någonstans, blev det helt fel! Jag fick höra talas om den arbetsplatskonflikt jag varit med om för över 10 år sedan! Det var alltså något som man tog upp så här långt efteråt! För det visste de om inte om då de anställde mig, fick jag höra. Två månader senare hade jag ett varselhot över mig! Jag var helt plötsligt övertalig!
 
Men ingen hade räknat med att jag hade varit anställd i kommunen tidigare. De kunde inte varsla mig. Men någonting var i rullning. Och jag fick tillslut veta att jag bara skulle få halvtid som lärare. Det höll verkligen på att knäcka mig! Efter åtta år på universitet, varav en grundskollärarexamen, en mag.examen i specialpedagogik samt en fil.mag. examen med pedagogik som huvudämne, var jag ingenting värd! Jag var inte behörig och jag visste att de inte ville ha mig kvar som lärare. Men jag vet att jag hade gjort ett bra jobb där! Vad var det som blev fel? Jag har mina aningar, men jag vet inte...
 
Någonstans blev jag ändå medveten om vad jag höll på att utsättas för och bestämde mig för att nu får det vara nog! INGEN SKA NÅGONSIN FÅ KLIVA PÅ MIG IGEN! INGEN! Jag bestämde mig för att nu har jag gråtit färdigt på mina jobb! Därför sa jag upp mig för att göra något helt annat. Det har inneburit att jag fått kämpa, men på ett helt annat sätt. Jag står här nu och har genomfört en för mig, stor bedrift. Jag börjar lära mig vilka framgångar jag kan nå bara jag vågar tro på och utmana mig själv! Efter förra året, som kanske var det tuffaste år jag haft, så sitter jag här i dag och summerar en helg där jag har gjort något som inte fanns ens i min fantasi förra året. Men jag har roligt, jag trivs med mig själv och det jag gör och jag bygger upp mig själv hela tiden.
 
Jag är duktig, jag är bra! Den tron ska aldrig någon få ta ifrån mig igen! Mina jobbiga händelser har lärt mig det jag kan och gör i dag!
 
Kram! Anneli

Vikten av att synas

Jag väljer att se möjligheterna och att genomföra det jag drömmer om. Med min starka vilja, mitt mod och min sunda livsstil har jag hittat de rätta verktygen att lyckas med precis allt jag vill!

RSS 2.0